Hezký den,

všechny vás zdravím a vkládám látku pro domácí výuku na tento týden.

Pokud vám ve vypracování některého úkolu nebo procvičování látky brání například omezený přístup k počítači, netrapte se tím a věnujte se jiné činnosti. Kdybyste potřebovali s něčím pomoci, poradit nebo si i jen tak popovídat, můžete se na mě obrátit pomocí emailu, telefonu nebo messengeru. Budu ráda za každou zpětnou vazbu. Ať se vám všem daří!

Marie Víšková

 

Učivo pro týden od 30. 3.

Český jazyk – Věřím, že jste se úspěšně poprali se způsobem oznamovacím a tento týden nás čeká způsob rozkazovací. V učebnici si projděte str. 24 – 25 a zkuste si ústně odpovědět na otázky ve cvičení 3, 4, 6, 7, 8. V pracovním sešitě vypracujte cv. 1, 2, 3 a 4 na str. 10.

Přidávám také krátký souhrn učiva (jedná se o stejný obsah, jen v jiném formátu – pdf. a ppt.)

ČJ-slovesný_způsob

ČJ-slovesný způsob

 

Matematika – V matematice se tento týden budeme věnovat přirozeným číslům. Prozatím sice u sebe nemáte 3. díl učebnice, ale to vůbec nevadí, protože jde o učivo, které už známe. Pro připomenutí přidávám opět krátký souhrn.

V pracovním sešitě vypracujte str. 31 + 32 (cv. 2 dělat nemusíte, ale pokud najdete doma spoluhráče, můžete si hru samozřejmě zahrát)

M-přirozená_čísla

M-přirozená čísla

 

Vlastivěda – Od vlastivědy si dáme tento týden oddech. Někteří z vás se na mě obrátili s tím, že mají učebnice ve škole. Proto jsem učivo, které jste si měli pročíst minulý týden, zpracovala do prezentace…

Vlastivěda_-_ČSR 

Vlastivěda – ČSR

 

Přírodověda – Až se vrátíme do školy, bude nás čekat téma „Vesmír“. Zkuste si zatím vybrat jednu z planet sluneční soustavy a vytvořit o ní projekt. Nechám na vás, zda bude psaný na počítači nebo ručně. Jako zdroje informací můžete použít encyklopedie, pokud takové vlastníte, nebo webové stránky. Níže uvádím některé příklady, ale jistě najdete i další. Hotový projekt mi zájemci mohou zaslat na email. Na tento projekt si ponecháme více času, nemusíte ho stihnout vypracovat tento týden….

http://planety.astro.cz/soustava/1861-planety-slunecni-soustavy

https://www.aldebaran.cz/astrofyzika/

http://slunecni.soustava.sweb.cz/

 

Bez komentáře

opustit komentář

Navštivte naše staré WWW